Idrætsdag

Motion, god stemning og velgørenhed…

Det var fredag, det var sidste skoledag før efterårsferien – og det var motionsdag.

Der skulle løbes runder på 500 meter. Børnene skulle starte i 3 grupper – yngste, mellemste og ældste, 3 forskellige steder på på ruten. 3 ansvarsfulde lærere synkroniserede urene, for på den måde at undgå tyvstarteri og sammenstød mellem løbende og ikke-løbende hold.

Alt var næsten klappet og klart – for først skulle der varmes op.

Hos de små, var det Henning, Fader Abraham og fire sønner, der ruskede muskulaturen et par grader op – højre ben, venstre ben, højre arm, venstre arm, rumpen, maven og tungen ikke mindst.

Det var et fantastisk syn – specielt det med tungen.

Og så blev der løbet til. Nogen for at vinde,  nogen fordi det var for koldt at stå stille og andre for at samle penge ind. 5 kr. pr. kilometer. Børnene var blevet enige om på en morgensamling – et par uger tidligere –  at de ville gerne ”løbe for noget”. God ide – og denne gang skulle pengene gå til en skole på Zanzibar.

Lærerne løb ikke. De krydsede runder af og råbte opmuntrende eller trøstende ord  til de hårdt- løbende børn, der på forskellig vis kom gennem de 60 minutters bevægelse. Der var specielt 3 løbe-strategier, der var repræsenteret ved dette års motionsdag – raket-strategien, skal/skal ikke-strategien og bulldozer-strategien

Raket-strategien blev typisk benyttet af børn med et stort konkurrence-gen. De lavede hjulspin ved startstregen og drønede af sted i fuld fart. Denne strategi er helt klart bedst til korte distancer. Tempoet aftager allerede fra 2. runde og slutter i gå-tempo – eller langsommere.

Så er der skal/skal ikke-strategien. Det var de børn, der løber fordi de skal – eller går fordi de kan. Fælles for børnene, der valgte denne strategi var, at de kæmpede lidt med at finde en mening med ømheden i benene og svedperlerne på panden.

Den sidste strategi er bulldozer-strategien. Den går ud på, at lægge stødt og roligt ud i et tempo, som man tror på holder alle 60 minutter. De børn der valgte denne strategi, var dem der fik løbet mange runder – og stadig så pæne ud ved målstregen.

Alt i alt var det en fantastisk hyggelig dag, hvor der blev løbet mange km og penge ind til skolen på Zanzibar.